Παρακαλώ Περιμένετε! Loading...
login
20-06-2024
Villa     Πληροφορίες     Κρήτη    

ΚΕΡΑΜΟΣ ΒΙΛΛΑ

Η Κρήτη αποτελεί το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και πέμπτο (σε μέγεθος) νησί της Μεσογείου, χωρίζεται σε τέσσερις νομούς ,Χανιά-Ρέθυμνο-Ηράκλειο-Αγ. Νικόλαος.

Η Κρήτη είναι νησί με ιδιαίτερα πλούσια ιστορία που ξεκινά από την αρχαιότητα με τον Μινωικό πολιτισμό, τους Ενετούς αργότερα και τα τουρκικά κατάλοιπα από την νεότερη εποχή. Φημισμένη για την πλούσια πανίδα της η Κρήτη  αποτελεί καταφύγιο σπάνιων ζώων όπως είναι ο άγριος κρητικός αίγαγρός (κρι-κρι), η πολύχρωμη Βαλκανική σαύρα και ο κρητικός χρυσαετός και γυπαετός που αποτελούν προστατευόμενα ήδη και ζουν στα Λευκά Όρη και τον Εθνικό Δρυμό της Σαμαριάς.

Ταυτόχρονα η Κρήτη προσφέρει το κατάλληλο κλίμα για την ανάπτυξη σπάνιων φυτών που ευδοκιμούν μόνο στο νησί περιλαμβάνοντας 1873 καταγεγραμμένα είδη φυτών από τα οποία τα 159 είναι ενδημικά στο νησί και πολλά προστατεύονται.

Η Κρητική κουζίνα φημίζεται για τις μοναδικές της γεύσεις. Κατά την παραμονή σας στο νησί θα δοκιμάσετε εκλεκτές συνταγές που φτιάχνονται με κρητικά προιόντα τα οποία επίσης ξεχωρίζουν για την άριστη ποιότητα τους και την αυθεντική τους γεύση.

 Αξιοσημείωτο είναι ότι το ευεργετικό παρθένο ελαιόλαδο που παράγεται στην Κρήτη αποτελεί σημείο αναφοράς της  μεσογειακής διατροφής. 

2012 GALLERY

Χαρτης
Χαρτης
Γεώργιος Πετράκης, Κεραμέ δήμου Λάμπης, Τκ. 74053 Ρέθυμνο-Κρήτη Ελλάδα, e-mail (info@keramosvilla.com)
phone-icon +30 6983263701
Dialog Title
X
Content